PRAYERS FOR RAIN - Dennis Lehane még 2000-ben belekezdett a Kenzie-Gennaro sorozat 5. kötetének filmforgatókönyvébe a Paramount stúdió számára. A megfilmesítésről azóta nem hallani.

NEIGHBORHOODS - Lehane korai filmprojektje, a kilencvenes évek közepéről. Ő írta és rendezte a filmet, és ő volt a producere is, de végül nem talált forgalmazót, és a süllyesztőbe került. A film Lehane bostoni közösségéről szólt volna.

NIGHTFALL - Lehane egy másik "saját gyártású" filmprojektje, mely szintén nem jutott el a vászonig.

UNTIL GWEN - Lehane novellájából Josh Olson, az Erőszakos múlt forgatókönyvírója készít filmet.

VIHAR-SZIGET - A meg nem valósuló filmprojektek közül a legismertebb. Wolfgang Petersen neve merült fel rendezőként, aki a Trója és a Poszeidón-remake után egy újabb hatalmas projektbe, Orson Scott Card Végjátékába fog bele, egyhamar tehát nem jut ideje Lehane remekére. Lehane egy 2005-ös interjújában azt is megemlítette, az utolsó, amit hallott a filmváltozatról, hogy kirúgták a forgatókönyvírót. Ha a könyvből netalántán mégis filmkészülne, remélhetőleg szakavatottabb, megbízhatóbb kezek közé kerül majd.



Dennis Lehane két alkalommal vállalt cameo-szerepeket (azaz nyúlfarknyi, általában a filmvégi kreditlistán fel nem tüntetett vendégszereplést).

TITOKZATOS FOLYÓ - Az éles szeműek figyeljék az utolsó felvonulás-jelenetet. Az egyik elhaladó kocsin integető öltönyös politikusfigura nem más, mint Dennis Lehane.

DRÓT - A tévésorozat 36. részében (3. évad, 11. rész) Sullivan rendőrtiszt szerepében tűnik fel.